"Корисний та живильний старт для ранку": експерт з харчування рекомендує сніданок з трьох складових.
Тарілка ароматної гарячої каші - це простий та швидкий варіант сніданку, особливо для тих, хто дбає про своє здоров'я та підтримує форму.
"Каша є відмінним і корисним варіантом для ранкового прийому їжі. Проте існує чимало дискусій щодо того, який вид вівса є найбільш сприятливим і який метод його приготування є найздоровішим", - зазначила Вікторія Тейлор, дієтолог Британського фонду серця, у коментарі для Express.
За її словами є кілька видів вівсяної каші, а тому кожен зможе обрати варіант для себе.
"Незалежно від їхнього виду, форми чи величини, всі вівсяні каші є цільнозерновими продуктами і містять розчинний тип клітковини, відомий як бета-глюкан. Ця речовина може сприяти зниженню рівня холестерину, якщо щоденне споживання становитиме 3 г або більше в рамках здорового харчування. Наприклад, у порції вівсяної каші вагою 40 г міститься 2 г бета-глюкану," - підкреслила Тейлор.
Британський кухар Том Керрідж розкрив свій легкий рецепт вівсянки, що складається з трьох основних інгредієнтів та апетитної начинки.
"Каша є надзвичайно корисною для організму, але якщо вам здається, що вона занадто ніжна, зверніть увагу на одну з моїх апетитних начинок," - зазначив шеф-кухар.
Його метод унікальним тим, що він у приготуванні поєднує молоко та воду. Це дозволяє досягти чудового смак з меншою калорійністю.
Для приготування страви вам знадобляться:
За бажанням можна ще додати 50 г малини, 1,5 ст.л кокосового цукру та одну столову ложку подрібнених фісташок.
Спершу розігрійте духовку до 200°C (вентилятор — 180°C, газ — 6). На деко покладіть промаслений пергамент, щоб підготувати основу для каші.
Розкладіть вівсянку й випікайте її близько 10 хвилин, поки вона не набуде золотисто-коричневого кольору та хрусткої текстури.
Перекладіть обсмажений овес у каструлю, додайте воду і молоко, потім підігрівайте протягом чотирьох або п'яти хвилин. Періодично помішуйте, щоб суміш загустіла.
Об'єднайте малину з кокосовим цукром і введіть цю суміш у кашу. Прикрасьте страву фісташками перед подачею.
Відомий кулінар Мері Беррі розповіла як зробити "ідеальний чайний хлібець" для сніданку. Його смачно подавати змастивши маслом чи джемом.
Також можна легко приготувати швидкі французькі панкейки, використовуючи всього три компоненти.
Завдяки вдало обраному рецепту, десерт може стати приємною частиною навіть сніданку. Дитячий дієтолог та авторка Роміна Бертінаццо представила цей пиріг у своїй кулінарній книзі "Смачний животик".