Коли саме слід додавати сіль при приготуванні холодцю, щоб досягти ідеального смаку: на початку чи в кінці процесу?
Навіть досвідчені кухарі не завжди можуть дати правильну відповідь на це запитання.
Розповідаємо, посилаючись на матеріал Ukr.Media, коли треба солити холодець - спочатку чи наприкінці приготування.
Холодець, як правило, готують протягом шести-восьми годин, і досвідчені кулінарки часто утримуються від додавання солі на початку процесу. Це пов'язано з тим, що за такий тривалий час варіння вода випаровується, навіть якщо страву готують на дуже низькому вогні. Тому, якщо додати сіль з самого початку, в кінці приготування бульйон може вийти занадто солоним.
Якщо додати у бульйон воду для поліпшення смаку, холодець може не загуснути.
Проте, не слід додавати сіль до страви в кінці приготування, оскільки м'ясо не встигне насититися сіллю, і холодець вийде недостатньо солоним та несмачним. Рекомендується солити бульйон приблизно за півтори години до завершення приготування. Цього часу буде достатньо, щоб м'ясо гарно просолилося, а випаровування рідини не вплинуло на смакові якості бульйону.
Скільки ж треба додавати солі в холодець, щоб смак був збалансованим? Професійні кухарі рекомендують додавати півтори чайні ложки солі на кожні 2 літри бульйону та кілограм м'яса. Сіль треба використовувати крупну, щоб не пересолити бульйон та м'ясо.
Читайте також:
Як приготувати вершкове пюре з ідеальною текстурою: секрети французьких кухарів
Скільки разів на день можна використовувати пральну машину: дотримуючись цих рекомендацій, ви зможете уникнути поломок!