Сир з овечого молока з Португалії отримав звання найкращого в світі | УНН
М'який сир, вироблений компанією Quinta do Pomar, отримав звання найкращого серед 4786 сирів із 47 країн по всьому світу. Британських сироварів не допустили до конкурсу через митні обмеження, що виникли після Brexit.
Португалія виграла World Cheese Awards, а Велика Британія залишилася без нагороди через митні обмеження.
М'який маслянистий сир, виготовлений з овечого молока в Португалії і створений іспанкою Сонєю Марройо для Quinta do Pomar у Серра-да-Гардунья, був визнаний найкращим у світі. Цей сир здобув перше місце на цьогорічній церемонії World Cheese Awards, що проходила у Візеу на півночі Португалії, обійшовши два швейцарські сири - Tea Fondada та Alpenhorn Mifroma, які зайняли друге та третє місця. Крім того, він перевершив іспанські та американські сири, такі як La Cava Barus, García-Baquero та Bayley Hazen Blue.
На цьогорічному міжнародному конкурсі, що є найбільшим у своєму роді, було представлено не менше ніж 4 786 видів сиру з 47 країн, які оцінювали 240 суддів з 40 різних національностей.
Завданням вручення цієї престижної нагороди займалися експерти в сфері сироваріння: технологи, класифікатори, рітейлери, закупівельники, кухарі та журналісти. Протягом приблизно трьох годин сири були представлені на різних столах, де судді ретельно оцінювали їх за такими критеріями, як вигляд, аромат, текстура, смак та відчуття в роті. Після оцінювання переможці отримали золоті, срібні, бронзові медалі або залишилися без нагород.
Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво поділився рецептами простих сніданків21 жовт. 2024, 03:53 * 16455 переглядiв
Цікавий факт: британські виробники сиру опинилися в стороні після того, як їхні заявки на участь у конкурсі піддалися митним перевіркам внаслідок "брекзиту". Через труднощі з митницею постраждали до 252 видів сирів, вироблених 67 компаніями Великої Британії.
Джон Фарранд, керівник Гільдії елітних продуктів харчування, підкреслив, що затримок "не виникло б" у разі, якби Великобританія не залишила Європейський Союз.