Одна ложка в тісто — і картопляники збережуть свій колір: секрет мудрих кухарів.
Секрет золотистих дерунів -- звичайна сметана
Зазвичай сметана використовується як соус до дерунів. Проте вона може суттєво впливати на колір і текстуру страви. Крім того, ми вже ділилися порадами про те, як правильно приготувати макарони.
Наступного разу, коли будете готувати деруни, додайте до тіста ложку сметани. Це допоможе уникнути потемніння картоплі. Більше про це розповідає "Телеграф".
Картопля містить ферменти, які спричиняють її потемніння при контакті з повітрям. Сметана, завдяки своїй кислотності, нейтралізує дію цих ферментів, допомагаючи дерунам зберегти світліший колір. Тісто до смаження не потемніє, а це означає, що готова страва матиме привабливий золотистий колір.
Додайте сметану безпосередньо в тісто для дерунів одразу після того, як натерли картоплю. Це не тільки покращить колір, але й зробить деруни більш соковитими та ніжними. Багато сметани додавати не потрібно -- достатньо 1-2 столові ложки на 1 кг картоплі.
Сметана - це не лише ідеальний доповнення до дерунів, але також чудовий союзник у підтримці їхнього апетитного вигляду. Крім того, ми обговорювали, що можна використовувати в котлетах замість хліба.