Готуємося до свят: запечена качка в рукаві - На заслуженому відпочинку
Дрібною терткою зняти цедру з апельсина, намагаючись не торкатися білого шару. Потім з м'якоті апельсина вичавити сік. Часник пропустити через прес. Додати соєвий соус та мед, перемішати.
Почистіть качку, видаливши зайвий жир та сальні залози, розташовані над хвостом. Краї крил можна або обрізати, або загорнути у фольгу перед запіканням, щоб уникнути їх підгоряння.
Натерти птицю сіллю і перцем зовні та всередині, залити маринадом, закрити харчовою плівкою і прибрати у холодильник на 24 години. За цей час треба кілька разів перевернути птицю.
Дістати качку з холодильника, нафарширувати нарізаними яблуками і скріпити шкіру зубочисткою, щоб начинка залишилася всередині.
Помістіть птаха в рукав для запікання, зафіксуйте його з обох країв і зробіть кілька проколів за допомогою зубочистки.
Перемістіть качку на деко та помістіть її в заздалегідь розігріту духовку до температури 230 градусів. Після 10 хвилин зменшіть температуру до 180 градусів і продовжуйте запікати ще близько 2 годин (тривалість приготування може варіюватися в залежності від ваги качки).
Обережно розріжте рукав, полийте качку витопленим жиром, що утворився під час приготування, і продовжте запікання ще на 7-10 хвилин.