Від млинців до хліба: осінній рецепт для приготування гарбузового варення.
Гарбуз -- універсальний овоч, адже з нього можна готувати як основні гарячі страви, так і різну випічку і навіть десерти. Наприклад, з гарбуза виходить неймовірно смачний джем, який стане ідеальним доповненням до млинців та оладок, до крекерів і навіть до хліба.
У велику каструлю помістіть гарбуз, нарізаний на шматочки, коричневий цукор, апельсинову цедру, паличку кориці та апельсиновий сік. Готуйте гарбуз на слабкому вогні за повільного кипіння 25 хвилин.
Після приготування приберіть із каструлі апельсинову цедру та паличку кориці. Перебийте гарбуз за допомогою занурювального блендера.
Продовжуйте варити пюре ще 20-25 хвилин, постійно помішуючи. За цей період воно випарується і набуде густішої консистенції.
Після того, як джем повністю охолоне, розлийте його в скляні банки і зберігайте в холодильнику.